Biber hiç bu kadar değerli olmamıştı! 3 kilosu 1 milyon TL’ye satıldı

Biber denildiğinde akla gelen ilk yer, şüphesiz Şanlıurfa. Kurutulduğunda isot, işlenince reçel olan biber, kentin en önemli değerlerinden biri olarak biliniyor. Son dönemde fiyatı oldukça düşen biberin, bir festivalde satıldığı fiyat dudak uçuklattı.

Biber hiç bu kadar değerli olmamıştı! 3 kilosu 1 milyon TL’ye satıldı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Biber denilince Türkiye’de ilk akla gelen yer Şanlıurfa'dır. Kentin simgesi haline gelen biber, kurutulduğunda isot, işlenince reçel olarak sofralara gelir. Ancak Şanlıurfa’da fiyatı düşen biberin, Bilecik’te düzenlenen bir festivalde dudak uçuklatan bir fiyata satılması dikkat çekti.

3 KİLOGRAM BİBER 1 MİLYON TL’YE SATILDI

Bilecik’in merkeze bağlı Çukurören köyünde düzenlenen "Çukurören Biberi Festivali", büyük ilgi gördü. Bilecik Valiliği, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle gerçekleştirilen festivalde, köyün meşhur acı kırmızı biberi tanıtıldı. Bu biber, dört yıl önce Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmişti.

Festivalde, yöresel müzik eşliğinde "Biber Dizme" ve "En İyi Biber Yarışması" gibi etkinlikler düzenlendi. Yarışmada birinci seçilen 3 kilogramlık acı kırmızı biber, yarım saat süren açık artırmada bir iş adamı tarafından tam 1 milyon TL’ye satın alındı.

Açılış konuşmasını yapan ve daha önce Şanlıurfa’da görev yapan Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Çukurören biberinin sadece bu köyde yetiştirildiğini ve festivalin bu eşsiz ürünü tanıtmak için düzenlendiğini belirtti. 

Biber hiç bu kadar değerli olmamıştı! 3 kilosu 1 milyon TL’ye satıldı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.